Nutričné hodnoty a vitamíny pre KOI
Zdravá výživa pre ryby
Ak chcete zostaviť vlastnú kašu pre ryby, je nevyhnutné poznať hodnoty, ktoré nasledujú, ktoré vám pomôžu vybrať najúčinnejšie zložky podľa druhu rýb. Uvedené komponenty sú rôzne, takže budete mať širší rozsah položiek k dispozícii. Niektoré súčasti sa líšia kalórie, bielkoviny, tuky a vlákna podľa jeho prípravy (surové, varené, namočené, atď).
Použité skratky nutričných hodnôt:
CAL = Kalórie, PG = Protein v gramoch, HCG = Sacharidy v gramoch, FLG = vlákniny v gramoch
Použité skratky Vitamínov a minerálov:
FO = kyselina listová
Vitamín B1 = B1
PA = kyselina pantoténová
Vitamín B2 = B2
Bi = Biotín
Vitamín B6 = B6
CA = vápnik
Vitamín B12 = B12
F = železo
Vitamín C = C
P = draslík
Vitamín D = D
S = sodík
Vitamín E - E
Z = Zinc
Ni = kyselina nikotínová
Prvok | CAL |
PG |
HCG |
FLG | Vitamíny a minerály |
Varené artičoky | 7 | 0,5 | 1,2 | 0,9 | A,Bi |
Varené špargľa | 9 | 3,4 | 1,1 | 0,8 | A,Bi |
Surové repy | 44 | 1,8 | 9,9 | 2,5 | FO, P, S |
Dusená brokolica | 18 | 3,1 | 0,4 | 4,1 | A, B6, C, E, P, CA |
Surová mrkva | 23 | 0,7 | 5,4 | 2,9 | A, B1, B2, B6, FO, P, S |
Varená mrkva | 19 | 0,6 | 4,3 | 3,1 | A, B1 |
Pečený zeler | 14 | 1,6 | 2 | 4,9 | B6, P |
Surová kapusta | 24 | 2,2 | 3,8 | 2,7 | B1, B2, B6, FO, C, P, CA, F |
Surová červená kapusta | 20 | 1,7 | 3,5 | 3,4 | B2, B6, FO, C, P |
Karfiol varený | 9 | 1,5 | 1,2 | 1,8 | B1, B6, Bi, C |
Varená Cuketa | 12 | 1 | 2,5 | 0,7 | B1 |
Varený špenát | 30 | 5,1 | 1,4 | 6,3 | A, B2, B6, FO, C, E, CA, F, M, PS |
Varená fazuľa | 93 | 7,1 | 17,1 | 4,2 | B1, B2, E, Fe |
Varený hrášok | 7 | 0,8 | 1,1 | 3,2 | CA |
Varená Šošovica | 96 | 6,8 | 18,3 | 11,7 | FO, PA, F, M, P, Z |
Varená kukurica | 123 | 4,1 | 22,5 | 4,7 | B6, FO, M, P |
Surová cibula | 23 | 0,9 | 5,2 | 1,3 | C, B6, FO, CA, F, S |
Varená Cibuľa | 13 | 0,6 | 2,7 | 1,3 | S |
Zelená paprika | 15 | 0,9 | 2,2 | 0,9 | B6, C, P |
Varené zemiaky | 76 | 1,4 | 19,7 | 2 | B6, P, F |
Sója | 436 | 34,1 | 33,5 | 25 | A, B1, B2, Ni, E, AC, F, P |
Soja - klíčky | 53 | 6 | 5 | 2,9 | C |
Banán | 47 | 1,1 | 19,5 | 2 | B6, FO, P |
Kiwi | 37 | 1,1 | 3,4 | 4,3 | C |
Čerstvé sardinky | 188 | 23,7 | 0 | 0 | B2, B6, Ni, Bi, CA, M, P, S |
Čerstvý losos | 166 | 16,3 | 0 | 0 | B6, B12, Ni, P, Bi, P |
Žĺtok | 339 | 16,2 | 0,6 | 0 | A, B2, B6, B12, FO, PA, Bi, D, E, CA, Z |
Vajcia | 36 | 9 | 0,6 | 0 | B2, Bi |
Celozrnná múka 100% | 318 | 8,9 | 73,4 | 9,6 | B6, Ni, Fo, Bi, E, F, M, P, Z |
Celá pšeničná múka 85% | 327 | 8,6 | 79,1 | 7,5 | B6, Ni, Fo, Bi, CA, F, M, P, Z |